Zapos

Komplexní řešení bezpečnostních řídících a inteligentních elektroinstalací

  • Inteligentní elektroinstalace naučí Váš dům myslet

  • Komplexní řešení elektronických systémů

  • Úsporná energie s chytrým rozvaděčem

  • Chci ovládat svůj dům z tabletu, nebo chytrého telefonu

  • Důvěřujte nám, prověřujeme za Vás

Drobečková navigace

ZAPOS.cz > Aktuality > Věci, které vás ve vašem domě můžou zabít

Věci, které vás ve vašem domě můžou zabít



Datum konání:
17.3.2014

Špatná elektroinstalace

Bydlíte ve starším domě nebo máte doma kutila, který si prostě myslí, že zásuvku posune a nějaký drátek se jednoduše zakroutí? Může z toho být pořádný malér.

Stačí nepatrná jiskra, zkrat či nedostatečná izolace a vaše rodinné hnízdo lehne popelem. Americké studie ukazují, že kvůli špatné elektroinstalaci uhoří v domech ročně až 1000 lidí. Tak snad jen doufat, že nás v České republice ochrání bytelnější stavby, hlásič požáru nebo inteligence, která nás přiměje přivolat na práci odborníka.

Dopručujeme: nechte si udělat revizi elektroinstalace.

Otrava oxidem uhelnatým

Ráno se nemusíme probudit jen proto, že se do ložnice přikrade tichý zabiják, oxid uhelnatý. V důsledku špatného spalování a poruch spotřebičů, jakými jsou pece, sporáky, ohřívače vody, se můžeme otrávit, aniž bychom něco tušili předem.

Nejste-li si jistí, nainstalujte si detektor oxidu uhelnatého, který vyjde asi na 400 Kč a nechte si jednotlivé spotřebiče a přístroje pravidelně kontrolovat.

Vana versus elektrické přístroje

Elektrika a voda, dvě věci, které velmi rády spolupracují. Základním pravidlem je udržet všechny elektrické přístroje daleko od vany. Neinstalujte televizi nad vanu, zapomeňte na holení ve sprše, a pokud to v koupelně nemůžete bez hudby vydržet, pak si pořiďte rádio na baterky.

Požár 

Každých 5 dní zemře doma následkem požáru alespoň jeden člověk a denně je alespoň jeden zraněn. Nákupem požárního autonomního hlásiče výrazně zvýšíte šanci na přežití a tím i ochráníte i váš majetek.
Od 1.1.2009 musí být byty a domy vybaveny požárním hlásičem.


Spolupráce

 

Dacia Logan na AUTOPES.cz

 

booking-com.gif

Stavební firmy

 


ROBAU

Naši partneři

 

loga.png

TOPlist

Google Analytics

 

Návštěvnost stránek

113148

Napište nám

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů
Chráněno službou reCAPTCHA.